Η Αλβανία εντάσσεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο Ακαδημιών INTERPOL

Η Αλβανία εντάσσεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο Ακαδημιών INTERPOL

Στο πλαίσιο του 51ου Περιφερειακού Συνεδρίου της INTERPOL για την Ευρώπη, που πραγματοποιείται στα Τίρανα, η Κρατική Αστυνομία της Αλβανίας και η Γενική Γραμματεία της INTERPOL υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ένταξη της Αλβανίας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Ακαδημιών INTERPOL.

Η συμφωνία, που υπεγράφη από τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, Ταγματάρχη Muhamet Rrumbullaku και τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL, Jurgen Stock, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων της αλβανικής αστυνομίας.

Ο Ταγματάρχης Rrumbullaku ευχαρίστησε την INTERPOL για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και τόνισε ότι η ένταξη της Αλβανίας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Ακαδημιών αποτελεί "ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το εκπαιδευτικό σύστημα της αστυνομίας".

"Η Διοίκηση Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη Ικανοτήτων της INTERPOL, η οποία δημιούργησε την Παγκόσμια Ακαδημία, θα έχει επίσης τη δέσμευσή μας", δήλωσε ο Ταγματάρχης Rrumbullaku. "Οι προθέσεις της για μια σφαιρική προσέγγιση στην εκπαίδευση της επιβολής του νόμου θα είναι μεγάλη βοήθεια και για την Αλβανία".

Ο κ. Stock, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Κρατική Αστυνομία για τη φιλοξενία του Περιφερειακού Συνεδρίου στα Τίρανα και εξέφρασε την προθυμία της INTERPOL να ανταλλάξει αστυνομικές εμπειρίες με την Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου