Αμερικανοί εισαγγελείς και δικαστές επισκέφθηκαν τα γραφεία του SPAK

Αμερικανοί εισαγγελείς και δικαστές επισκέφθηκαν τα γραφεία του SPAK

Yπερήφανοι υποστηρικτές του έργου του SPAK οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την υποστήριξη και την περηφάνια τους για την Ειδική υπηρεσία κατά της διαφθοράς (SPAK) και τα νέα δικαστικά ιδρύματα, τα οποία σύμφωνα με τους Αμερικανούς χτίζουν μια πιο ισχυρή δημοκρατία για τον αλβανικό λαό.

Το μήνυμα μεταδόθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας, μετά από συνάντηση υψηλόβαθμων προσωπικοτήτων της αμερικανικής δικαιοσύνης σήμερα (10 Ιουλίου) με τον επικεφαλής του SPAK, Altin Dumani, καθώς και τους εισαγγελείς, στα γραφεία της Ειδικής Εισαγγελίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και του κράτους δικαίου.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας έκανε γνωστό ότι μέρος της συνάντησης ήταν η Trina Higgins, Εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Γιούτα, ο Αρχιδικαστής Robert Shelby από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Γιούτα και η δικαστής Paige Petersen από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γιούτα.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να διώκονται ποινικά με ακεραιότητα και επαγγελματισμό για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και της ατιμωρησίας.

«Αντιπροσωπεία προσωπικοτήτων της αμερικανικής δικαιοσύνης επισκέφθηκε το SPAK, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής Altin Dumani και τους εισαγγελείς για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και του κράτους δικαίου.

Η ομάδα περιλάμβανε την Trina Higgins, Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Γιούτα, τον Αρχιδικαστή Robert Shelby από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Γιούτα και τη δικαστή Paige Petersen από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γιούτα.

Τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να υπηρετούν με ακεραιότητα και επαγγελματισμό την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και της ατιμωρησίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περήφανες που υποστηρίζουν το SPAK και άλλους δικαστικούς θεσμούς που χτίζουν μια πιο ισχυρή δημοκρατία για τον αλβανικό λαό.» - αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανάρτηση στο twitter.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου