Αλβανία: Αύξηση 39% σημειώθηκε στην αλιεία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2024

Αλβανία: Αύξηση 39% σημειώθηκε στην αλιεία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2024

Αύξηση 39% σημειώθηκε στην αλιεία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας. Οι επαγγελματίες του κλάδου, σε συνδυασμό με τη στήριξη του αφορολόγητου πετρελαίου και την ανανέωση του στόλου, συνέβαλαν στην αύξηση από 979 τόνους σε 1359 τόνους.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται επίσης στις επενδύσεις σε εξοπλισμό και κινητήρες πλοίων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αλβανικής παραγωγής. Το Υπουργείο προωθεί επίσης νέες αλλαγές στον νόμο για την αλιεία, καταπολεμώντας την παράνομη και άναρχη αλιεία και δημιουργώντας δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των αλιευτικών δραστηριοτήτων.

Από το επόμενο έτος, τα αλιευτικά σκάφη θα πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα αυτόματης αναγνώρισης (AIS). Οι αλλαγές αναμένεται να αυξήσουν τον όγκο των αλιευμάτων και την ποικιλία των αλιευμένων ειδών, καθώς και να ενισχύσουν τις εξαγωγές αλιευτικών προϊόντων. Το 2023, ο αλβανικός ναυτικός στόλος αλίευσε περίπου 20.000 τόνους ψαριών, σημειώνοντας αύξηση από το προηγούμενο έτος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου