100 εκατομμύρια ευρώ κατασχέθηκαν στην Αλβανία τους τελευταίους έξι μήνες

100 εκατομμύρια ευρώ κατασχέθηκαν στην Αλβανία τους τελευταίους έξι μήνες

Το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι εισαγγελικές αρχές γενικής δικαιοδοσίας της Αλβανίας κατέσχεσαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία. Η σημαντική αυτή αύξηση στις κατασχέσεις καταδεικνύει την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς στη χώρα.

Τον Ιούνιο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Γενικής Δικαιοδοσίας στα Τίρανα κατάφερε να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε διάφορες εμπορικές οντότητες. Οι κατασχέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ερευνών για το αδίκημα του "καθαρισμού προϊόντων ποινικού αδικήματος ή εγκληματικής δραστηριότητας". Επιπλέον, κατασχέθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς ως μέρος ερευνών για απάτες δανειοδότησης που εμπλέκουν διαχειριστές οικονομικών οντοτήτων.

Σημαντικές κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από τις εισαγγελικές αρχές γενικής δικαιοδοσίας σε Φιέρ και Αυλώνα. Στην Αυλώνα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατάσχεσε ακίνητα στη Χιμάρα συνολικής αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται να αποκτήθηκαν με πλαστά έγγραφα. Στο Φιέρ, οι εισαγγελικές αρχές κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ που υποπτεύονται ότι προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Ανάλογες δράσεις κατασχέσεων πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Δυρράχιο, ο Ελμπασάν, οι Αγίοι Σαράντα, η Λέζα, το Αργυρόκαστρο και η Κορυτσά. Οι εισαγγελικές αρχές κατάσχεσαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτοκίνητα και άλλα εμπορικά αντικείμενα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πάταξη της παράνομης δραστηριότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου