Πυρά του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατά Δένδια για τις δηλώσεις του στην Κύπρο

Πυρά του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατά Δένδια για τις δηλώσεις του στην Κύπρο

Χαμηλού επιπέδου και συκοφαντικές αποκαλούν οι Τούρκοι τις δηλώσεις Δένδια

Η δήλωση του Νίκου Δένδια, υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες, προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα Χ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας περιέγραψε τη δήλωση του Νίκου Δένδια ως «χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική» και κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τις κοινές θέσεις που πρόσφατα εκφράστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, τον κάλεσε «να σταματήσει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την κοινή στάση των ηγετών των δύο χωρών, που στοχεύει στην εποικοδομητική προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

«Καταδικάζουμε έντονα τη χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική δήλωση του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Δένδια που στοχοποιεί τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση βάσει των εγγυητικών δικαιωμάτων της Τουρκίας που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε από απόπειρα γενοκτονίας τον "τουρκοκυπριακό λαό", ο οποίος υπέστη κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974.

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τουρκικού στρατού, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον "ελληνοκυπριακό λαό" εξαλείφθηκε, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα ανατράπηκε και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Οι Τούρκοι στρατιώτες θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο στο μέλλον, όπως ήταν στο παρελθόν και στο παρόν.

Καλούμε τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την κοινή θέση των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο.

Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας προβλήματα μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου