Σε ρινγκ μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τιράνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ρινγκ μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τιράνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Τιράνων, προκλήθηκε ένταση όταν το μέλος του Κόμματος της Ελευθερίας (PL), Tedi Blushi, κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον του Halit Valteri, μέλους του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS). Ο Valteri ανέφερε ότι ο Blushi τον χτύπησε με τη γροθιά του και εκσφενδόνισε αντικείμενα και χαρτιά προς το πρόσωπο του δημάρχου, Erion Veliaj.

Η σύγκρουση ξέσπασε όταν ο Valteri διαμαρτυρήθηκε ότι δεν του επιτρεπόταν να μιλήσει στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας και τη συνοδεία του Blushi για ανάκριση. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Romina Kuko, διέκοψε τη συνεδρίαση μετά το επεισόδιο, που δεν κράτησε ούτε πέντε λεπτά.

Αμφότεροι οι σύμβουλοι κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για σωματική βία, αλλά μόνο ο Valteri υπέβαλε ποινική μήνυση στην αστυνομία των Τιράνων, ισχυριζόμενος ότι χτυπήθηκε με γροθιές και σκληρά αντικείμενα. Η σύμβουλος του PL, Silva Caka, υποστήριξε ότι ο Blushi προκλήθηκε και χτυπήθηκε από τους σοσιαλιστές συμβούλους, χαρακτηρίζοντας τους "μισθοφόρους" του δημάρχου Veliaj.

Ο επικεφαλής του PL, Ilir Meta, κατηγόρησε τον Veliaj για επιθετική συμπεριφορά και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του βρίσκεται σε "πόλεμο" με τον δήμαρχο και τους υποστηρικτές του. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Veliaj, μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτήρισε την πράξη του Blushi ως χουλιγκανισμό και ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή του νόμου.

Το επεισόδιο μετέτρεψε τη συνεδρίαση σε "ρινγκ", όπως φάνηκε και στο βίντεο που κυκλοφόρησε, όπου ο Blushi εμφανίστηκε να χτυπάει τον Valteri με χαρτιά και γροθιές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου