Βρετανία: Πάνω από 12.000 αναρτήσεις Αλβανών διακινητών για παράνομες μεταναστευτικές διαδρομές διαγράφηκαν από τις αρχές

Βρετανία: Πάνω από 12.000 αναρτήσεις Αλβανών διακινητών για παράνομες μεταναστευτικές διαδρομές διαγράφηκαν από τις αρχές

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) στη Βρετανία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να αντιμετωπίσει οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίζουν και να προωθούν παράνομες μεταναστευτικές διαδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Δεκέμβριο του 2021, η NCA συνεργάζεται με μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως τα X, TikTok, YouTube και Meta (Instagram, Facebook και WhatsApp), για την κατανόηση και αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίο οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται άτομα σε ανάγκη.

Σύμφωνα με το Sky News, η NCA έχει αφαιρέσει περίπου 12.000 αναρτήσεις που διαφήμιζαν ταξίδια με πλοίο στο Ηνωμένο Βασίλειο από εγκληματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων Αλβανών. Μέχρι τον Απρίλιο του 2023, σβήστηκαν 3.300 αναρτήσεις, σελίδες ή λογαριασμοί, ενώ μόνο τον περασμένο χρόνο διαγράφηκαν σχεδόν 9.000 αναρτήσεις, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 12.000 μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Παραδείγματα αυτών των διαφημίσεων περιλαμβάνουν μια ανάρτηση στα αλβανικά που παρουσιάζει δύο ταχύπλοα σκάφη και υπόσχεται ασφαλή μεταφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μόλις 45 λεπτά, με 100% εγγυημένη ασφάλεια. Μια άλλη διαφήμιση δείχνει έναν χάρτη με τη διαδρομή από την Αλβανία στη Μάγχη, προσφέροντας ασφαλή ταξίδια και επιπλέον κέρδος 500€ σε όσους προτείνουν τα ταξίδια σε φίλους.

Η δράση αυτή της NCA αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης και την εξάρθρωση των εγκληματικών δικτύων που εκμεταλλεύονται ευάλωτους μετανάστες, προσπαθώντας να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη νομιμότητα των διαδικασιών μετανάστευσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου