Ολλανδία: 7 χρόνια φυλάκισης για τον «τραπεζίτη του υποκόσμου» από τους Αγίους Σαράντα

Ολλανδία: 7 χρόνια φυλάκισης για τον «τραπεζίτη του υποκόσμου» από τους Αγίους Σαράντα

Το Δικαστήριο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, καταδίκασε τον 53χρονο Θανάση Μπάκο από τους Αγίους Σαράντα σε 7 χρόνια φυλάκισης. Ο Μπάκο θεωρείται ύποπτος για τη συμμετοχή του σε εγκληματικές δραστηριότητες, λειτουργώντας ως παράνομος τραπεζίτης με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ υπό τον έλεγχό του. Το δικαστήριο ανέφερε πως ο Μπάκο συμμετείχε σε «σοβαρές μορφές οργανωμένου εγκλήματος».

Ο ίδιος ο Μπάκο παραδέχτηκε ότι είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες, όμως ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρά ένας μεσάζοντας που μετέφερε μηνύματα. Ο δικηγόρος του αρνήθηκε την κατηγορία ότι ήταν «μεγάλος τραπεζίτης του υποκόσμου» κατά τη διάρκεια της ακρόασης τον περασμένο μήνα.

Παρόλα αυτά, το δικαστήριο τον αναγνώρισε ως ηγέτη μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχε ως στόχο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. «Ο ρόλος του ήταν σημαντικός και απαραίτητος», δήλωσε το δικαστήριο. Ο Μπάκο συνελήφθη στην Αθήνα τον Μάιο του προηγούμενου έτους κατόπιν αιτήματος των ολλανδικών αρχών και έχει ήδη παραμείνει περισσότερο από έναν χρόνο σε φυλακή της Ολλανδίας. Φέρεται ότι ηγείτο ενός δικτύου ταχυμεταφορών στην Ολλανδία, το οποίο μέσω κρυπτογραφημένων επικοινωνιών μετέφερε σχεδόν ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου ευρώ σε μετρητά για εγκληματίες μεταξύ Ιουνίου 2020 και Μαρτίου 2021.

Το δίκτυο αυτό φέρεται να λειτουργούσε από γραφεία σε περιοχές όπως το Wateringen και το Άμστερνταμ. Τα μέλη του δικτύου έχουν ήδη καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη νωρίτερα φέτος.

...

Ολλανδία: Ξεκίνησε η δίκη 53χρονου από τους Αγίους Σαράντα που θεωρείται «ο μεγαλύτερος τραπεζίτης του εγκληματικού κόσμου»

Στην Ολλανδία, ξεκίνησε η δίκη του Θανάση Μπάκο, που θεωρείται από τις αρχές «ο μεγαλύτερος τραπεζίτης του εγκληματικού κόσμου». Ο 53χρονος από τους Αγίους Σαράντα κατηγορείται ότι διαχειριζόταν τη με...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου