ΟΑΣΕ: Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Αλβανίας για την ένταξη 30% γυναικών στο κοινοβούλιο

ΟΑΣΕ: Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Αλβανίας για την ένταξη 30% γυναικών στο κοινοβούλιο

Η παρουσία του ΟΑΣΕ/ODIHR στην Αλβανία εκτίμησε τις προσπάθειες για την ένταξη του 30% των γυναικών στην αλβανική βουλή, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα όσον αφορά την ισότητα των φύλων.

Ο ΟΑΣΕ/ODIHR χαιρετίζει τις διακομματικές προσπάθειες, οι οποίες ηγούνται από γυναίκες βουλευτές, και εκφράζει την ελπίδα ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στον Εκλογικό Κώδικα θα διασφαλίσουν ότι η Αλβανία θα παραμείνει ηγετική δύναμη στην περιοχή όσον αφορά την εκπροσώπηση των φύλων στο κοινοβούλιο.

Σε σχετική ανάρτηση, η παρουσία του ΟΑΣΕ στην Αλβανία σημείωσε: «Εκτιμούμε την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ισότητας των φύλων, ειδικά για τη συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή. Χαιρετίζουμε τις τρέχουσες διακομματικές προσπάθειες, με επικεφαλής γυναίκες βουλευτές, και ελπίζουμε ότι οι αλλαγές στον Εκλογικό Κώδικα θα εγγυηθούν την ηγετική θέση της Αλβανίας στην περιοχή και πέραν αυτής όσον αφορά την εκπροσώπηση των φύλων στο κοινοβούλιο».

Αυτή η αντίδραση ακολουθεί την πρόσφατη πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, Lindita Nikolla, της υπουργού Elisa Spiropali, της βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος Etilda Gjonaj, καθώς και των δημοκρατικών βουλευτών Albana Vokshi και Dhurata Çupi, οι οποίες ζήτησαν εξασφάλιση ότι ένα σημαντικό ποσοστό των υποψηφίων που θα εκλεγούν στο κοινοβούλιο θα είναι γυναίκες, ακόμα και στις ανοιχτές λίστες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου