Διαγωνισμός ύψους 17 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εκπαιδευτικών υποδομών στο Κολλέγιο της Ευρώπης στα Τίρανα

Διαγωνισμός ύψους 17 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εκπαιδευτικών υποδομών στο Κολλέγιο της Ευρώπης στα Τίρανα

Το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε το άνοιγμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη σύμβαση «Κατασκευή Εκπαιδευτικών Υποδομών του Κολλεγίου της Ευρώπης, Λοτ 1 - Υποδομές», με προϋπολογισμό 1,69 δισεκατομμύρια ALL (περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ).

Το έργο θα βρίσκεται μπροστά από τη Σχολή Οικονομικών, κοντά στη Φοιτητική Πόλη, στη διασταύρωση των οδών «Αρμπέν Μπρότσι» και «Γκράμοζ Πάσχο». Το επίπεδο έδαφος θα διευκολύνει τη διαδικασία κατασκευής.

Το νέο Κολλέγιο της Ευρώπης στα Τίρανα σχεδιάζεται όχι μόνο ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά και ως δημόσιος χώρος. Σκοπός του είναι να υποστηρίζει τους φοιτητές σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, προσφέροντάς τους ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και προετοιμασία για διεθνείς σταδιοδρομίες. Το οικόπεδο καλύπτει 8.850 μ², με το κτίριο να αποτελείται από τρία κύρια τμήματα, το καθένα με 6 έως 8 ορόφους, και ένα κοινό ισόγειο που περιλαμβάνει μια κεντρική «αγορά». Η πανεπιστημιούπολη θα περιλαμβάνει επίσης τρία υπόγεια επίπεδα, κυρίως για στάθμευση.

Η υπέργεια κατασκευή θα καλύπτει 12.293 μ², με επιπλέον 22.229 μ² υπόγειας έκτασης. Ο σχεδιασμός στοχεύει στην ενσωμάτωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο περιβάλλον του, παρέχοντας τόσο ακαδημαϊκές όσο και κοινοτικές λειτουργίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου