Την πόρτα του SPAK πέρασε σήμερα ο Βαγγέλης Τάβος

Την πόρτα του SPAK πέρασε σήμερα ο Βαγγέλης Τάβος

Στο ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK) παρουσιάστηκε σήμερα ο νομάρχης Αυλώνας Βαγγέλης Τάβος όπου και παρέμεινε για 40 λεπτά.

Κατά την αποχώρησή του από την Ειδική Εισαγγελία, ο Τάβος έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ σχετικά με την παρουσία του ενώπιων της εισαγγελίας και ανέφερε πως παρουσιάστηκε εξαιτίας μιας καταγγελίας που ο ίδιος κατέθεσε το 2021.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο κ. Τάβος εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος στον φάκελο της υπόθεσης lobbying του κόμματος LSI (κόμμα του Ιλίρ Μέτα του οποίου ήταν βουλευτής ο Τάβος) που ερευνά το SPAK, όπου εξετάζεται η συνδιαλλαγή με Αμερικανούς αξιωματούχους την παραμονή των εκλογών του 2017 στην Αλβανία.

Όπως είχε αποκαλύψει η αμερικανική εφημερίδα Mother Jones, την παραμονή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της Αλβανίας, ο όμιλος McKeon υπέγραψε σύμβαση lobbying ύψους 15 χιλιάδων δολαρίων μηνιαίως με τo LSI. Το συμβόλαιο δεν υπογράφηκε από στελέχη του LSI, αλλά από τον Έλληνα δικηγόρο, Ηρακλή Φιδετζή ο οποίος συνδέεται με τον Βαγγέλλη Τάβο.

Υπήρχαν επίσης υποψίες ότι μια επίσκεψη του Τάβου στην Ουάσιγκτον στα τέλη Απριλίου του 2017 σχετίζεται με τις συναντήσεις που οργάνωσε το McKeon Group με Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου για λογαριασμό της εταιρείας Dorelita

Ο Βαγγέλης Τάβος ανέλαβε τη θέση του νομάρχη της Αυλώνας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αντικαθιστώντας τον Flamur Mamajn, κατ' εντολή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Διετέλεσε βουλευτής Αργυροκάστρου και μέλος σε αρκετά νομοθετικά σώματα, κατείχε επίσης τη θέση του Υπουργού Υγείας της Αλβανίας την περίοδο 2012-2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τάβος προαλείφεται ως ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος του σοσιαλιστικού κόμματος στο δήμο της Χιμάρας.

...

Πρώην Αλβανός Βουλευτής μηνύει τον Μέτα και την σύζυγό του για διαφθορά - Εμπλέκει και τον Τάβο

Ο πρώην βουλευτής Χαλίτ Βαλτέρι καταγγέλλει στο SPAK (Ειδικό Σώμα κατά της Διαφθοράς) τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, την αρχηγό του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (LSI) Μόνικα Κριεμάδι (...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου