Ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων και Κυρώσεων κατέθεσε ο Μπελέρης για την ακύρωση της θητείας του

Ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων και Κυρώσεων κατέθεσε ο Μπελέρης για την ακύρωση της θητείας του

Ο Φρέντης Μπελέρης κατέθεσε ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων και Κυρώσεων (KAS), αντιδρώντας στην απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ) της 5ης Ιουλίου 2024, με την οποία κηρύχθηκε άκυρη και τερματίστηκε πρόωρα η θητεία του ως δήμαρχος.

Ο Μπελέρης δηλώνει ότι η απόφαση της KQZ είναι παράνομη και ζητά την πλήρη ακύρωσή της, προκειμένου να αναγνωριστεί η ισχύς της θητείας του, η οποία είχε επιβεβαιωθεί με την απόφαση αριθ. 611 της 25ης Μαΐου 2023 από την ίδια Επιτροπή. Ο Μπελέρης υποστηρίζει στην ένστασή του ότι δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι που να δικαιολογούν τον πρόωρο τερματισμό της θητείας του και ότι η διαδικασία αυτή είναι άδικη και αναιτιολόγητη.

Ο Φρέντης Μπελέρης δεν μπόρεσε να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του, καθώς συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023. Αργότερα, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση από το Ειδικό Εφετείο για κατηγορίες σχετιζόμενες με διαφθορά στις εκλογές.

...

Φρέντης Μπελέρης: Να εκλέξουμε δήμαρχο από τη Χιμάρα, στηρίζουμε Πέτρο Γκικουρία

Μήνυμα Φρέντη Μπελέρη για τις επαναληπτικές εκλογές στη Χιμάρα Αγαπητοί συμπολίτες/συνδημότες μου, Στις 4 Αυγούστου θα δώσουμε την πιο κρίσιμη μάχη για τον τόπο μας. Μια μάχη για τη Δημοκρατία και για...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου