106 ακίνητα προς μίσθωση ανακοινώνει η Albpetrol

106 ακίνητα προς μίσθωση ανακοινώνει η Albpetrol

Η δημόσια αλβανική εταιρεία εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου Albpetrol έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα μια λίστα με 106 ακίνητά της, τα οποία πρόκειται να μεταβιβαστούν σε τρίτους για χρήση έναντι πληρωμής ενοικίου.

Η εταιρεία έχει προσδιορίσει σε αυτόν τον κατάλογο το ακίνητο, το είδος του, δηλαδή αν πρόκειται για οικόπεδο, κτίριο ή μείγμα και των δύο, τον δήμο όπου βρίσκεται το τελευταίο, την περιοχή και την περιγραφή της τρέχουσας κατάστασής του.

Σε αυτή την περιγραφή, τα περισσότερα ακίνητα χαρακτηρίζονται ως κατεστραμμένα ή σε κακή κατάσταση, ενώ αυτά με καλές συνθήκες είναι μειοψηφία και βρίσκονται κυρίως στον δήμο Σελενίτσας.

Στον κατάλογο των ακινήτων ξεχωρίζει το πρώην διυλιστήριο πετρελαίου στο Cërrik, το οποίο έχει έκταση πάνω από τμ, ενώ στις περιγραφές υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν ερειπωμένα κτίρια. Το πρώην διυλιστήριο, το οποίο είχε σταματήσει να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του '90, παραχωρήθηκε τον Ιούλιο του 2013 στην εταιρεία Kurum για να το επαναφέρει σε λειτουργία μέσω σύμβασης παραχώρησης.

Το πρώην Διυλιστήριο Πετρελαίου στο Cërrik έχει ήδη γίνει «μήλο της έριδος» μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας και των εταιρειών «ALBANIAN OIL REFINERY» SH.A. και «KURUM INTERNATIONAL» SH.A. Έτσι, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους καταχωρίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο δικογραφία από το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας όπου ενάγονται δύο εταιρείες. Ουσιαστικά, αντικείμενο της υπόθεσης είναι «Η αλληλέγγυα υποχρέωση των εναγόμενων μερών να καταβάλουν υπέρ του ενάγοντος, την υποχρέωση που προκύπτει από τη ζημία που προκλήθηκε από την καταστροφή και εκποίηση κρατικής περιουσίας κατά παράβαση των όρων του σύμβαση παραχώρησης του εντύπου «ROT», που συνήφθη μεταξύ της εταιρείας Παραχώρησης «Kurum Internacional» sh.a και της πρώην ΜΕΤΕ (σήμερα MEI) ποσού 150.873.112 λεκ. Υποχρέωση των εναγόμενων μερών να καταβάλουν υπέρ του ενάγοντος τις υπολογιζόμενες καθυστερήσεις για την υποχρέωση αυτή ποσού 8.119.915 λεκ. Καθώς και την υποχρέωση των εναγόμενων διαδίκων να καταβάλλουν στον ενάγοντα τους ημερήσιους τόκους για κάθε ημέρα καθυστέρησης ποσού 2.686 λεκ/ημέρα» αναφέρει η καταχωρηθείσα υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, μόλις λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, οι δύο εταιρείες μήνυσαν το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου