Αλβανία: 40 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση δρόμων και τουριστικών υποδομών από την ΕΤΑΑ

Αλβανία: 40 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση δρόμων και τουριστικών υποδομών από την ΕΤΑΑ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανοίγει τον διαγωνισμό για την ανακατασκευή και βελτίωση του δρόμου Shirokë - Zogaj - Σύνορα με το Μαυροβούνιο, καθώς και των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης Shirokë - Zogaj, στην επαρχία Σκόδρα της Αλβανίας.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα "Υποδομές και Τουρισμός στην Αλβανία", το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 40 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνική βοήθεια και επενδυτικές επιχορηγήσεις, και από συμπληρωματικό κρατικό δάνειο που χορηγείται από την EBRD στην αλβανική κυβέρνηση.

Η αύξηση της κυκλοφορίας, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, λόγω του αυξημένου τουρισμού στην περιοχή της λίμνης Σκόδρας, καθιστά την αναβάθμιση του δρόμου Shirokë-Zogaj επιτακτική. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θέτει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση του δρόμου, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη του.

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 7 Ιουλίου για ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η EBRD, στο πλαίσιο του προγράμματος "Υποδομές και Τουρισμός στην Αλβανία", άνοιξε πρόσφατα διαγωνισμό και για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω παρεμβάσεων στο Κάστρο Berat.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου