Ναρκωτικά, όπλα και 50.000 ευρώ: Η λεία από 10 Αλβανούς διακινητές στην Ιταλία

Ναρκωτικά, όπλα και 50.000 ευρώ: Η λεία από 10 Αλβανούς διακινητές στην Ιταλία

Δέκα Αλβανοί, που εισήλθαν στην Ιταλία με τουριστική βίζα, συνελήφθησαν στο Βαρέζε για διακίνηση ναρκωτικών. Η έρευνα, που οργανώθηκε από την Εισαγγελία Βαρέζε, αποκάλυψε ένα οργανωμένο δίκτυο με επικεφαλής δύο Αλβανούς αδέρφια.

Ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2023, έπειτα από πληροφορίες για Αλβανό διακινητή ναρκωτικών στο Βαρέζε. Επιταχύνθηκε όταν, σε τροχαίο ατύχημα, συνελήφθη ένας συνεργός του, οδηγώντας στην αποκάλυψη διαμερισμάτων και γκαράζ που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών.

Τα δύο αδέρφια έφεραν στην Ιταλία νεαρούς Αλβανούς με τουριστική βίζα, παρέχοντάς τους αυτοκίνητα, ναρκωτικά, κινητά και σπίτια, πληρώνοντάς τους 5 ευρώ ανά δόση. Χρησιμοποιούσαν WhatsApp και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικοινωνία με τους αγοραστές, διανέμοντας ναρκωτικά σε όλη την επαρχία Βαρέζε, με Αλβανούς διακινητές. Κρύβανε ναρκωτικά σε δάση και αντικαθιστούσαν τους συλληφθέντες με νέους, στρατολογημένους στα Βαλκάνια.

Συνελήφθησαν 10 άτομα, κατασχέθηκαν 1 κιλό κοκαΐνη, 4 κιλά χασίς, 7,4 κιλά μαριχουάνας, 6 όπλα και 50.000 ευρώ. Η δράση τους εκτιμάται ότι άφησε κέρδη άνω των 100.000 ευρώ το μήνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου