Εγκρίθηκε το δάνειο 100 εκατ. ευρώ για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αλβανίας - Μαυροβουνίου

Εγκρίθηκε το δάνειο 100 εκατ. ευρώ για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αλβανίας - Μαυροβουνίου

Η Αλβανία έκανε ένα σημαντικό βήμα για την εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού της δικτύου με την έγκριση συμφωνίας 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) για την αναβάθμιση της γραμμής Vorë-Hani i Hotit στα σύνορα με το Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με την υπουργό Επικρατείας Ελίζα Σπυροπαλη, το έργο θα αποκαταστήσει 120 χιλιόμετρα γραμμής και 12 σιδηροδρομικούς σταθμούς, μειώνοντας το χρόνο ταξιδιού μεταξύ Βόρα και Χάνι του Χοτίτη σε 2 ώρες.

Η αναβάθμιση θα συνδέσει την Αλβανία με το Μαυροβούνιο και τις γειτονικές πρωτεύουσες μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία.

Πέρα από την οικονομική ώθηση, η κ. Σπυροπαλη τόνισε τη σημασία του έργου για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς προωθεί τη στροφή από τις οδικές προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η υλοποίηση του έργου θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, την ΕΤΕ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

...

Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Σιδηροδρόμων Αλβανίας: Στόχος η ολοκλήρωση έως τον Μάρτιο του 2025

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Αλβανία, με στόχο την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής εμπειρίας για τους επιβάτες και την τόνωση ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου