Ολικό blackout στα Τίρανα λόγω βλάβης στο δίκτυο ρεύματος

Ολικό blackout στα Τίρανα λόγω βλάβης στο δίκτυο ρεύματος

Σήμερα, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, τα Τίρανα βυθίστηκαν στο σκοτάδι καθώς σημειώθηκε ολική διακοπή ρεύματος που επηρέασε σχεδόν όλη την πόλη. Η βλάβη άφησε εκτός λειτουργίας τα φανάρια και δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Αιτία της διακοπής φέρεται να ήταν ελάττωμα στη γραμμή διασύνδεσης με την Ελλάδα, το οποίο στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα. Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς ανέφερε ότι οι υψηλοί όγκοι μεταφοράς ρεύματος και οι ακραίες θερμοκρασίες ευθύνονται για την ολική αποσύνδεση.

Παρόλο που το ρεύμα έχει πλέον αποκατασταθεί, η βλάβη εγείρει ανησυχίες για την αξιοπιστία του ηλεκτρικού δικτύου της Αλβανίας. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κλοπή κεφαλαίων που είχαν επενδυθεί στο σύστημα, υποστηρίζοντας ότι η κατάρρευση αποδεικνύει την κακή διαχείριση και την έλλειψη συντήρησης.

Επιπλέον, η κριτική του Μπερίσα θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα της διαφάνειας και της λογοδοσίας στις επενδύσεις για την ενέργεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου