16 πλωτά οχήματα ανέστειλε η αλβανική αστυνομία

16 πλωτά οχήματα ανέστειλε η αλβανική αστυνομία

Η αλβανική αστυνομία ενισχύει τους ελέγχους στα παράλια μετά την εντόπιση ότι 16 πλωτά οχήματα παραβίασαν τους κανόνες ασφαλείας, οδηγώντας στον αποκλεισμό τους από την περιοχή Εξαμίλια έως Velipoja.

Οι αρχές απέκλεισαν 12 τζετ σκι, 2 ταχύπλοα και 2 σκάφη, με τιμώρηση των οδηγών τους μέσω διοικητικών προστίμων: 6 σκάφη τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 100.000 λεκ λόγω παραβίασης της περιμέτρου ασφαλείας και κινδύνου για τους παραθεριστές, ενώ 10 σκάφη έλαβαν πρόστιμο 10.000 - 20.000 λεκ λόγω έλλειψης απαραίτητων εγγράφων.

Η Συνοριακή Αστυνομία καλεί τους χρήστες σκαφών να τηρούν αυστηρά τους κανόνες και να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις στο 112 για άμεση ανταπόκριση των αρχών.

Οι εντατικοί αυτοί έλεγχοι ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της 7χρονης, Jonada Avdia, η οποία σκοτώθηκε από σκάφος που οδηγούσε Αλβανός αστυνομικός, Arjan Tase. Το επτάχρονο κορίτσι λουόταν με τους γονείς στην παραλία Ποτάμι, της Χιμάρας, όταν το σκάφος παραβίασε τη ζώνη κινδύνου και προχώρησε στο σημείο που κολυμπούσαν παραθεριστές. Ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού προκάλεσε φρίκη το καλοκαίρι του 2022 στη Χιμάρα, ο οποίος ξεσκέπασε και την τεράστια παρατυπία που επικρατεί με τα πλωτά οχήματα παραθαλάσσια της Αλβανίας.


...

Σε 18 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο αστυνομικός που σκότωσε με σκάφος 7χρονη στο Ποτάμι

Το δικαστήριο της Αυλώνας καταδίκασε σήμερα σε 18 χρόνια κάθειρξη τον πρώην αστυνομικό Arjan Tasen, ο οποίος σκότωσε την 7χρονη Jonada Avdiaj στις 2 Αυγούστου 2022, με το ταχύπλοο σκάφος του στην παρα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου