8 συλλήψεις από εξάρθρωση αλβανικής συμμορίας ναρκωτικών στην Ισπανία

8 συλλήψεις από εξάρθρωση αλβανικής συμμορίας ναρκωτικών στην Ισπανία

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε μια εγκληματική οργάνωση αλβανικής καταγωγής που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση μαριχουάνας στην επαρχία της Βαλένθια. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, κατηγορούμενα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, ηλεκτρική απάτη, εμπορία ανθρώπων και παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ένας από τους συλληφθέντες είχε ήδη δικαστική απόφαση φυλάκισης.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε οκτώ κατοικίες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας, καταστρέφοντας τέσσερις φυτείες μαριχουάνας και κατάσχοντας 2.024 φυτά συνολικού βάρους 300 κιλών, καθώς και 40 κιλά ξηρής μαριχουάνας έτοιμης για διανομή. Βρέθηκαν επίσης υλικά για την καλλιέργεια και παρασκευή της μαριχουάνας.

Η έρευνα ξεκίνησε στα τέλη του 2023 από τη Μονάδα Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος (UDYCO) της Βαλένθια, σε συνεργασία με την Τοπική Αστυνομία του Τορίς. Η εγκληματική ομάδα είχε μετακινηθεί στη Βαλένθια από άλλες περιοχές της Ισπανίας λόγω πίεσης της αστυνομίας. Οι ύποπτοι καλλιεργούσαν μαριχουάνα σε πολυτελείς βίλες και συνδέονταν παράνομα με το ηλεκτρικό δίκτυο. Χρησιμοποιούσαν ξένους υπηκόους για την καλλιέργεια των φυτειών, παρέχοντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια. Τα έγγραφα ταυτοποίησης των εργαζομένων κρατούνταν ως μέσο ελέγχου.

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι μέλη της οργάνωσης προσέλκυαν εργαζόμενους με ψεύτικες προσφορές εργασίας. Ένας Έλληνας πολίτης στρατολογήθηκε με αυτή τη μέθοδο και αναγκάστηκε να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα για τη φροντίδα των φυτειών μαριχουάνας χωρίς να μπορεί να φύγει από το κτίριο.

Τελικά, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τα οκτώ σπίτια και κατέσχεσαν τα ναρκωτικά και τα υλικά καλλιέργειας. Η επιχείρηση κατέληξε στη σύλληψη των οκτώ μελών της οργάνωσης, τα οποία έχουν προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου