Αλβανία: Ρίψη μολότοφ και μπουκαλιών βενζίνης στο δημαρχείο των Τιράνων (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Αλβανία: Ρίψη μολότοφ και μπουκαλιών βενζίνης στο δημαρχείο των Τιράνων (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης στα Τίρανα κλιμακώθηκε, καθώς οι διαδηλωτές κατέφυγαν στη ρίψη μολότοφ και μπουκαλιών βενζίνης.

Οι διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το δημαρχείο, εκτόξευσαν επίσης μπουκάλια βενζίνης προς την κατεύθυνση του κτιρίου, με αποτέλεσμα να καεί η εθνική σημαία. Η αστυνομία επενέβη άμεσα για να σβήσει τις φλόγες και να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές.

Η βίαιη αυτή ενέργεια έρχεται ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Το ίδιο το κτίριο του δήμου των Τιράνων αποτελεί πολιτιστικό μνημείο πρώτης κατηγορίας, γεγονός που κάνει την επίθεση ακόμη πιο σοβαρή. Η χρήση βίας από τους διαδηλωτές προκαλεί έντονη ανησυχία και υπογραμμίζει την κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση για διαφθορά και κακοδιαχείριση, ζητώντας αλλαγές στην ηγεσία και νέες εκλογές. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με την αστυνομία να προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη και να αποτρέψει περαιτέρω επεισόδια βίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου