Παγκόσμια Τράπεζα: Κατά μέσο όρο, κάθε αλβανική οικογένεια έλαβε πέρυσι 2.000 ευρώ από το εξωτερικό

Παγκόσμια Τράπεζα: Κατά μέσο όρο, κάθε αλβανική οικογένεια έλαβε πέρυσι 2.000 ευρώ από το εξωτερικό

Κατά μέσο όρο, κάθε αλβανική οικογένεια έλαβε πέρυσι 2.000 ευρώ από το εξωτερικό, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αυτά τα χρήματα κάλυψαν περίπου το 18% των βασικών αναγκών, όπως φαγητό και φάρμακα. Η έκθεση αναφέρει ότι οι εμβάσματα συνέβαλαν στη μείωση της φτώχειας κατά 8%, βοηθώντας οικογένειες που εξαρτώνται πλήρως από αυτές τις μεταβιβάσεις και μετριάζοντας την κρίσιμη κατάσταση του κοινωνικού και οικονομικού τοπίου της Αλβανίας.

Οι διαπιστώσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας επιβεβαιώνονται και από άτομα που περιμένουν χρήματα από συγγενείς στο εξωτερικό. "Αν δεν είχαμε παιδιά, θα πεθαίναμε. Η σύνταξη που παίρνουμε δεν είναι αρκετή. Τώρα που οι τιμές αυξήθηκαν, αναγκαζόμαστε να ζητάμε από τα παιδιά περισσότερα χρήματα", αναφέρουν οι πολίτες.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, περίπου 174.000 αλβανικές οικογένειες ή το 23% του συνόλου εξαρτώνται εν μέρει ή πλήρως από χρήματα που αποστέλλονται από συγγενείς στο εξωτερικό. Η Τράπεζα της Αλβανίας αναφέρει ότι τα εμβάσματα είναι δύο φορές υψηλότερα από τα επίσημα στοιχεία της, υπολογίζοντας ότι πέρυσι εστάλησαν συνολικά 1,9 δισ. ευρώ από μετανάστες, ποσό που είναι 104,5% υψηλότερο από τις δηλώσεις της Τράπεζας της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου