34 πλωτά οχήματα κατέσχεσε η αλβανική αστυνομία παραλιακά της χώρας

34 πλωτά οχήματα κατέσχεσε η αλβανική αστυνομία παραλιακά της χώρας

Η Συνοριακή Αστυνομία της Αλβανίας κατέσχεσε 34 πλωτά αυτή την εβδομάδα από τα Εξαμίλια προς τη Velipoja.

Από τα κατασχεθέντα πλωτά, τα 10 βρέθηκαν να πλέουν εντός της περιμέτρου ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παραθεριστών. Οι οδηγοί αυτών των σκαφών τιμωρήθηκαν με πρόστιμο ύψους 100.000 λεκ. Επιπλέον, οι οδηγοί των υπόλοιπων 24 σκαφών, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, τιμωρήθηκαν με διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 λεκ.

Αναλυτικά, τα κατασχεθέντα οχήματα περιλαμβάνουν 24 τζετ σκι, 6 ταχύπλοα και 4 λέμβους.

Οι εντατικοί αυτοί έλεγχοι ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της 7χρονης, Jonada Avdia, η οποία σκοτώθηκε από σκάφος που οδηγούσε Αλβανός αστυνομικός, Arjan Tase. Το επτάχρονο κορίτσι λουόταν με τους γονείς στην παραλία Ποτάμι, της Χιμάρας, όταν το σκάφος παραβίασε τη ζώνη κινδύνου και προχώρησε στο σημείο που κολυμπούσαν παραθεριστές. Ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού προκάλεσε φρίκη το καλοκαίρι του 2022 στη Χιμάρα, ο οποίος ξεσκέπασε και την τεράστια παρατυπία που επικρατεί με τα πλωτά οχήματα παραθαλάσσια της Αλβανίας.

...

Σε 18 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο αστυνομικός που σκότωσε με σκάφος 7χρονη στο Ποτάμι

Το δικαστήριο της Αυλώνας καταδίκασε σήμερα σε 18 χρόνια κάθειρξη τον πρώην αστυνομικό Arjan Tasen, ο οποίος σκότωσε την 7χρονη Jonada Avdiaj στις 2 Αυγούστου 2022, με το ταχύπλοο σκάφος του στην παρα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου