Οι πρώτες εικόνες από τον ουρανοξύστη 65 ορόφων που θα χτιστεί στα Τίρανα

Οι πρώτες εικόνες από τον ουρανοξύστη 65 ορόφων που θα χτιστεί στα Τίρανα

Ο ουρανοξύστης "Bond" 65 ορόφων, στα Τίρανα, έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει σύμβολο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της αλβανικής πρωτεύουσας. Το κτίριο, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό στούντιο OODA, βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Dritan Hoxha στο δυτικό τμήμα των Τιράνων, σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή.

Η αρχιτεκτονική του ουρανοξύστη αποτελεί ένα συνδυασμό οικιστικών, εμπορικών, γραφειακών και ξενοδοχειακών χώρων, αντανακλώντας τη ζωντανή αστική ζωή της πόλης. Το σχέδιο του "Bond" επιδιώκει να συμβολίσει την πρόοδο και τον αστικό μετασχηματισμό των Τιράνων με τη χρήση μιας παραμετρικής δομής, που αντικατοπτρίζει τα παραδοσιακά αλβανικά σχέδια χαλιών. Αυτό δημιουργεί μια μοναδική υφή στην πρόσοψη του κτιρίου.

Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος περιλαμβάνει δημόσιους χώρους και πράσινους χώρους, εμπνευσμένους από τα αλβανικά βουνά, με φυτά και πράσινο που αντανακλούν την τοπική φυσική κληρονομιά. Αυτό δημιουργεί μια ποικιλία εμπειριών και προσφέρει μια ενδιαφέρουσα αισθητική στο αστικό τοπίο των Τιράνων.

Ο "Bond" προορίζεται να ενισχύσει την αστική και κοινοτική ζωή της περιοχής, δημιουργώντας ένα νέο σημείο αναφοράς στο αστικό τοπίο των Τιράνων και ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την αλληλεπίδραση μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Δείτε εικόνες από τον ουρανοξύστη "Bond":

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

Filron 18/07/2024 16:46

Απαίσιο κτίριο, καμία ομορφιά, κρίμα γιατί θα χαλάσει την ομορφιά της περιοχής.

Απαίσιο κτίριο, καμία ομορφιά, κρίμα γιατί θα χαλάσει την ομορφιά της περιοχής.

Προσθήκη σχολίου