Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας: Τα αποτελέσματα της Απογραφής 2023 δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα

Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας: Τα αποτελέσματα της Απογραφής 2023 δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα

Η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας εξέφρασε αντιρρήσεις για τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2023, δηλώνοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα σχετικά με τον αριθμό των Ορθοδόξων Χριστιανών στη χώρα. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι οι απογραφείς δεν ρωτούσαν πάντα τους πολίτες για τη θρησκευτική τους πίστη και ότι πολλοί πιστοί δεν έλαβαν καμία συνέντευξη επειδή δεν τους επισκέφθηκε κανένας απογραφέας.

Η Εκκλησία παραθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των Ορθοδόξων Χριστιανών, όπως φαίνεται στα μητρώα βαπτίσεων, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσιάζεται στην Απογραφή. Επίσης, αναφέρονται στατιστικά του 1927, όπου οι Ορθόδοξοι αποτελούσαν το 22,3% του πληθυσμού, για να δείξουν τη διαχρονική παρουσία τους στη χώρα.

Επιπλέον, η Εκκλησία αναφέρει ότι αν και η ερώτηση για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ήταν προαιρετική, ο μεγάλος αριθμός των μη πιστών (332.155), των άθεων (85.311), εκείνων που προτίμησαν να μην απαντήσουν (244.331) και εκείνων που δεν ήταν διαθέσιμοι (134.451) - συνολικά 796.248 άτομα, δηλαδή περίπου το 1/3 του πληθυσμού - μαρτυρεί την ανακρίβεια της Απογραφής.

Εν κατακλείδι, η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αμφισβητεί τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2023, επισημαίνοντας ότι δεν αντανακλούν τον πραγματικό αριθμό των Ορθοδόξων Χριστιανών στη χώρα, και προσδιορίζει συγκεκριμένους λόγους για τις αμφισβητήσεις της, όπως η μη λήψη συνεντεύξεων από όλους τους πολίτες και τα προβλήματα στη μεθοδολογία της Απογραφής.

...

Απογραφή πληθυσμού Αλβανίας: Συνεχίστηκε το «κούρεμα» Ελλήνων και Ορθοδόξων

Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα πρώτα επίσημα στοιχεία της απογραφής στην Αλβανία και σύμφωνα με αυτά στη χώρα ζουν 2.402.113 κάτοικοι αριθμός μειωμένος κατά περίπου 420 χιλιάδες συγκριτικά με τα στοιχεία της...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου