Αλβανία: Κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών μικροπιστώσεων MCA και Final

Αλβανία: Κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών μικροπιστώσεων MCA και Final

Το Πρωτοδικείο Γενικής Δικαιοδοσίας στα Τίρανα εξέδωσε απόφαση για την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών μικροπιστώσεων MCA και Final, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί για εξαπάτηση.

Η δικαστής Gilda Hoxha διέταξε την κατάσχεση όχι μόνο των τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και των ακινήτων που οι εταιρείες αυτές έχουν κατασχέσει από πολίτες, όπως διαμερίσματα, γη και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβαστούν στο Δημόσιο και θα τα διαχειρίζεται η Υπηρεσία Κατασχέσεων.

Η έρευνα για την υπόθεση διεξήχθη από τους εισαγγελείς Ντίνι Ταβάνι, Αρμπέν Αγκόβι, και Αντονέτα Σεβντάρι, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι εταιρείες MCA και Final είχαν δημιουργήσει ένα δόλιο σχέδιο εκβιασμού πολιτών, με στόχο την απόσπαση χρημάτων και περιουσιών μέσω ψυχολογικής πίεσης, παρενόχλησης και καταχρηστικών πρακτικών. Οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν παράνομα αποκτηθέντα προσωπικά δεδομένα, ασκούσαν πίεση για την υπογραφή νέων συμβάσεων πίστωσης, και υπολόγιζαν διογκωμένες υποχρεώσεις χωρίς νομική βάση.

Επιπλέον, οι έρευνες έδειξαν ότι οι εταιρείες κατάσχεσαν τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία δυσανάλογα με τις υπολειπόμενες υποχρεώσεις των πολιτών, και τα πούλησαν ή τα μεταβίβασαν σε εικονικούς πλειστηριασμούς σε τιμές πολλαπλάσιες από την πραγματική αξία τους. Ως αποτέλεσμα, οι MCA και Final επωφελήθηκαν από παράνομο εισόδημα και πλούτο, εκτιμώμενο σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

...

Αλβανία: Οι τράπεζες όπου θα επιστραφούν 100 εκατ. ευρώ δανείων της MCA

Η εξυπηρέτηση των δανείων που χορηγήθηκαν από την MCA και την Final θα γίνεται πλέον από τις τράπεζες που τα είχαν αρχικά εκδώσει. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας (BSH), Gent Sejko, ανακοίνωσε σ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου