Βρετανία: Σε 10 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε 24χρονος Αλβανός για την διακίνηση δεκάδων λαθρομεταναστών

Βρετανία: Σε 10 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε 24χρονος Αλβανός για την διακίνηση δεκάδων λαθρομεταναστών

Ο Eglantin Doksani, ένας 24χρονος Αλβανός, συνελήφθη για δεύτερη φορά στην Αγγλία με κατηγορίες για συμμετοχή σε δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA), ο Doksani είχε σημαντικό ρόλο στη μεταφορά εκατοντάδων ανθρώπων στη Μάγχη με μικρά σκάφη το 2022, συνεργαζόμενος με τον Hewa Rahimpur, έναν από τους αρχηγούς της συμμορίας. Ο Rahimpur, Ιρανός υπήκοος, είχε ήδη συλληφθεί και εκδοθεί στο Βέλγιο, όπου καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση.

Ο Doksani ενήργησε ως πράκτορας για μετανάστες, κανονίζοντας χώρους σε σκάφη και συντονίζοντας τη μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω συνομιλιών στο WhatsApp με τον Rahimpur. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ζητούσε από τον Rahimpur να στείλει περισσότερα άτομα επειδή τον περίμεναν άλλοι με χρήματα στο χέρι, ενώ σε άλλη συζήτηση ανέφερε ότι την επόμενη φορά θα μετέφερε δέκα άτομα για £30.000.

Κατά την πρώτη του σύλληψη τον Ιούλιο του 2022, οι αξιωματικοί της NCA βρήκαν κοκαΐνη, ηλεκτρονικές ζυγαριές και εργαλεία κοπής στο διαμέρισμά του στο Isle of Dogs. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αλλά συνελήφθη ξανά στο Cheshunt του Hertfordshire μετά την ανακάλυψη περισσότερων στοιχείων για τη λαθρεμπορία του.

Μετά τη δεύτερη σύλληψή του, κατηγορήθηκε για διευκόλυνση λαθρομετανάστευσης, απάτη, ξέπλυμα χρήματος και προμήθεια ναρκωτικών. Ομολόγησε την ενοχή του για επτά αδικήματα και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση από το St Albans Crown Court.

Ο διοικητής της NCA, Mark Howes, δήλωσε ότι ο Doksani και οι συνεργάτες του επωφελούνταν οικονομικά από την εκμετάλλευση των μεταναστών, θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο. Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα για την NCA, η οποία είναι αποφασισμένη να διαταράξει και να εξαρθρώσει τέτοιες εγκληματικές συμμορίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου