Αλβανία: Μαθήματα κατά της διαφθοράς θα εντάξει το Υπουργείο Παιδείας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Αλβανία: Μαθήματα κατά της διαφθοράς θα εντάξει το Υπουργείο Παιδείας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και η Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος δεοντολογίας, το οποίο θα εφαρμοστεί στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλβανία. Αυτό το μέτρο εντάσσεται στη στρατηγική κατά της διαφθοράς για την περίοδο 2024-2030, η οποία βρίσκεται υπό διαβούλευση.

Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η εκπαίδευση των νέων σχετικά με την ηθική, ως μέρος της πρόληψης και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Η στρατηγική αναφέρει ότι θα μετρηθεί η βελτίωση της εκπαίδευσης συγκρίνοντας τον αριθμό των σχολείων στα οποία έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα δεοντολογίας.

Η Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού για να εκπονήσουν και να δημοσιεύσουν ανάλυση σχετικά με τον αριθμό των σχολείων που έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα δεοντολογίας τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή η ανάλυση θα χρησιμεύσει ως βάση για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του νέου δείκτη.

Το έγγραφο της στρατηγικής υπογραμμίζει ότι η ανάλυση θα περιλαμβάνει τον τύπο του προγράμματος σπουδών ηθικής και τις προκλήσεις και τα εμπόδια στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο ηθικό πρόγραμμα σπουδών για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Η πρόοδος θα μετρηθεί συλλέγοντας πληροφορίες για τον αριθμό των σχολείων στα οποία έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα δεοντολογίας και αξιολογώντας το ποσοστό των σχολείων με το πρόγραμμα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς κατά την εφαρμογή της στρατηγικής ISKK 2024-2030.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου