Η Αλβανία σχεδιάζει να αντλήσει εργατικό δυναμικό από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες

Η Αλβανία σχεδιάζει να αντλήσει εργατικό δυναμικό από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες

Η Αλβανία σχεδιάζει να αντλήσει εργατικό δυναμικό από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών της ΕΕ που αναζητούν εργαζομένους από αυτές τις περιοχές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στην έναρξη της διάσκεψης των πρέσβεων «Tirana Diplo 2024».

Ο Ράμα ανέφερε ότι η Αλβανία θα πρέπει επίσης να ενισχύσει την παρουσία της στην Αφρική, προτείνοντας το άνοιγμα γραφείου στην Κένυα, κυρίως για να στηρίξει τη διεθνή αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. «Έχουμε αναπτύξει μια σημαντική σχέση με την Ινδονησία, η οποία προσφέρει πολλές δυνατότητες. Το ίδιο ισχύει και για τις Φιλιππίνες, όπου πολλές χώρες της ΕΕ στρέφονται για νέες εργατικές δυνάμεις. Αν καταφέρουμε να εδραιώσουμε αυτές τις σχέσεις, μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά», τόνισε.

Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Αλβανία πρέπει να ενισχύσει τις στρατηγικές της συνεργασίες με χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία και η Ελλάδα, και να επιδιώξει τη διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων εντός της ΕΕ. Ο χώρος της ΕΕ είναι, όπως σημείωσε, θεμελιώδης για την ανάπτυξη των εμπορικών και επιχειρηματικών συναλλαγών της Αλβανίας. Ο Ράμα πρόσθεσε ότι η Αλβανία έχει επίσης αναπτύξει ισχυρές φιλικές σχέσεις με χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν και το Κουβέιτ, με τις οποίες επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου