Παγκόσμιο κραχ λόγω βλάβης της Microsoft

Παγκόσμιο κραχ λόγω βλάβης της Microsoft

Σήμερα σημειώθηκε μεγάλη διακοπή στις ζωτικές υπηρεσίες μεγάλων τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και αεροπορικών εταιρειών λόγω κατάρρευσης στον κυβερνοχώρο, επηρεάζοντας παγκοσμίως σημαντικές λειτουργίες. Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ ακυρώθηκαν, η United Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της και η πλατφόρμα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου υπέστη διακοπή. Οι συνέπειες επεκτάθηκαν και σε αλβανικές τράπεζες που σταμάτησαν τις υπηρεσίες τους λόγω της κατάρρευσης των συστημάτων πληροφορικής.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υπηρεσίας που ξεκίνησαν στις 6 μ.μ. ET, διερευνώντας τα ζητήματα με τις υπηρεσίες cloud στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις σε ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες της.

Στη Βρετανία, οι σιδηροδρομικές εταιρείες αντιμετώπισαν εκτεταμένα προβλήματα πληροφορικής, με τις τέσσερις επωνυμίες της Govia Thameslink Railway (Southern, Thameslink, Gatwick Express και Great Northern) να προειδοποιούν για ακυρώσεις δρομολογίων και αναστάτωση στα συστήματα πληροφόρησης πελατών σε πραγματικό χρόνο.

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής. Νωρίτερα, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου ενημέρωσε τους επιβάτες μέσω ανακοίνωσης στο Χ για καθυστερήσεις στο check-in, εξαιτίας του ίδιου προβλήματος. Η τεχνική βλάβη επηρεάζει τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων και εταιρειών σε διάφορες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Τουρκία και η Ισπανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου