Αλβανός δήμαρχος ερευνάται για την υποκίνηση εγκληματικής οργάνωσης στην Ιταλία

Αλβανός δήμαρχος ερευνάται για την υποκίνηση εγκληματικής οργάνωσης στην Ιταλία

Ο Επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Ilirjan Celibashi αποφάσισε να διεξάγει εις βάθος έλεγχο του σοσιαλιστή δημάρχου Malësia e Madhe, Tonin Marinaj, και να στείλει τα σχετικά στοιχεία στη Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω αξιολόγηση. Η απόφαση αυτή τέθηκε άμεσα σε ισχύ. Η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει τη συμμόρφωση του Marinaj με τον νόμο περί αποποινικοποίησης, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες που ενδεχομένως καθιστούν την εκλογή του παράνομη.

Το κόμμα επικαλείται στοιχεία που δημιουργούν εύλογες υποψίες ότι ο Marinaj έχει διαπράξει παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με την επιστολή των δημοκρατικών προς τη Γενική Εισαγγελία, το 2025 η Περιφερειακή Διεύθυνση κατά της Μαφίας της Εισαγγελίας της Δημοκρατίας, κοντά στο Δικαστήριο της Φλωρεντίας, ανακοίνωσε το κλείσιμο των προκαταρκτικών ανακρίσεων σε βάρος των ανακριθέντων, όπου αποδεικνύεται ότι ο Marinaj είχε τον ρόλο του ιδρυτή, υποκινητή και αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης. Η οργάνωση αυτή, με επιχειρησιακές βάσεις σε Αλβανία και Ιταλία, ασχολούνταν συστηματικά με την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων μαριχουάνας στην Ιταλία για λιανική διανομή.

Το Προκαταρκτικό Διάταγμα Έρευνας του Δικαστηρίου της Φλωρεντίας αναφέρει ότι ο Marinaj είναι αρχηγός και οργανωτής της εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο αποφάσισε να ορίσει προκαταρκτική συνεδρίαση για τις 13 Οκτωβρίου 2016, για να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία και να κρίνει την υπόθεση.

Το δημοκρατικό κόμμα ζητά την άμεση έναρξη εις βάθος επαλήθευσης των στοιχείων που δηλώθηκαν στο έντυπο αυτοδήλωσης από τον δήμαρχο Marinaj και την αναφορά των σχετικών πορισμάτων για περαιτέρω έρευνες στο SPAK. Οι έρευνες θα εξετάσουν ενδεχόμενες παρατυπίες ή άλλες εγκληματικές ενέργειες που αφορούν τον δήμαρχο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου