Ο Μπερίσα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για άρση του κατ' οίκον περιορισμού

Ο Μπερίσα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για άρση του κατ' οίκον περιορισμού

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ζητώντας την άρση του κατ' οίκον περιορισμού που του έχει επιβληθεί για έξι μήνες. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι νομικά αβάσιμο και παραβιάζει τα δικαιώματά του.

Στην προσφυγή του, ο Μπερίσα περιγράφει τις προσπάθειες που έκανε εντός Αλβανίας για την άρση των περιοριστικών μέτρων, περιλαμβάνοντας αιτήματα να του επιτραπεί να παρευρεθεί στη βουλή. Ωστόσο, η υπεράσπισή του ισχυρίζεται ότι τα αλβανικά δικαστήρια όχι μόνο απέρριψαν τα αιτήματά του αλλά και καθυστέρησαν να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους, με το Ανώτατο Δικαστήριο να καθυστερεί δύο μήνες για μια απόφαση του Μαρτίου.

Η υπόθεση του Μπερίσα περιλαμβάνει έρευνες της ειδικής εισαγγελίας που παρατείνονται μέχρι τον Οκτώβριο για τους Μπερίσα, Μαλτέζη και Μπεκτάσι. Εκτός από τον κατ' οίκον περιορισμό, ο Μπερίσα έχει δύο άλλες δικαστικές υποθέσεις: μία για την άρση του κατ' οίκον περιορισμού, με απάντηση από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 16 Ιουλίου, και μία κατά της διαφθοράς, με ακρόαση στις 19 Ιουλίου, όπου οι δικηγόροι του πρέπει να εξοικειωθούν με την εργασία της εισαγγελίας πληρώνοντας δικαστικά έξοδα.

Παρά τις δικαστικές και πολιτικές του προκλήσεις, ο Μπερίσα ετοιμάζεται να υποστηρίξει τις θέσεις του με επιχειρήματα βασισμένα στο σύνταγμα, εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου