Κατασχέσεις 2 εκατ. ευρώ και 2 Ferrari από εγκληματική επιχείρηση Αλβανών στη Φλωρεντία

Κατασχέσεις 2 εκατ. ευρώ και 2 Ferrari από εγκληματική επιχείρηση Αλβανών στη Φλωρεντία

Σήμερα το πρωί, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αντιμαφίας της Εισαγγελίας της Φλωρεντίας, με τη βοήθεια της Guardia di Finanza, εκτέλεσε προληπτικό διάταγμα που εκδόθηκε από τον δικαστή των προκαταρκτικών ερευνών της Φλωρεντίας. Η διάταξη αυτή εκδόθηκε στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας κατά εγκληματικής οργάνωσης που αποτελείται από Αλβανούς και Ιταλούς πολίτες, οι οποίοι κατηγορούνται για βαριά υπεξαίρεση και αυτοκάθαρση. Η οργάνωση είχε επικεντρωθεί στην αγορά χώρων εστίασης στο τουριστικό κέντρο της πόλης.

Η επιχείρηση οδήγησε στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θεωρούνται προϊόν υπεξαίρεσης και επανεπένδυσης παρανόμως αποκτηθέντων χρημάτων. Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες της Φλωρεντίας, της Νάπολης και της Μόντενας. Μεταξύ των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων ήταν πολυτελή αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων δύο Ferrari αξίας 600.000 ευρώ, μετρητά ύψους 476.200 ευρώ, κοσμήματα, χρυσά και πολύτιμα βραχιόλια. Επίσης, κατασχέθηκαν μετοχές δύο εταιρειών περιορισμένης ευθύνης με έδρα τη Φλωρεντία, οι οποίες ήταν ιδιοκτήτριες ενός εστιατορίου και ενός παγωτομπαρ-καφέ.

Οι επιχειρήσεις κατάσχεσης και έρευνας επεκτάθηκαν και στη Μόντενα, όπου οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε 14 άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που αποδίδονται στους υπόπτους. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για κατάχρηση του ρόλου τους ως διευθυντές και μέτοχοι, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στις εταιρείες τους.

Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων θα αξιολογηθούν από τον υπεύθυνο κριτή, ενώ η ευθύνη των προσώπων που υπόκεινται στις έρευνες θα εξεταστεί στα επόμενα στάδια της ποινικής διαδικασίας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, σύμφωνα με την αρχή της αθωότητας, η ευθύνη μπορεί να αποδειχθεί μόνο με οριστική καταδίκη.

Η Guardia di Finanza συνέχισε τις έρευνες με βάση τις εντολές του εισαγγελέα, διασφαλίζοντας ότι η διαδικασία προχωρά σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες. Οι έρευνες έχουν ως στόχο να αποκαλύψουν το εύρος και την έκταση της εγκληματικής δραστηριότητας, διασφαλίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου