Ιταλική αντιμαφία: Οι Αλβανοί διεθνείς μεσολαβητές ναρκωτικών

Ιταλική αντιμαφία: Οι Αλβανοί διεθνείς μεσολαβητές ναρκωτικών

Ο Francesco Lo Voi, εισαγγελέας κατά της μαφίας, κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά της Μαφίας στην Ιταλία, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα και την ασφάλεια στη Ρώμη και τα περίχωρά της. Δήλωσε ότι η μαφία είναι παρούσα στη Ρώμη, υπογραμμίζοντας τις σχέσεις μεταξύ εγκληματικών και πολιτικών στοιχείων.

Ο Lo Voi σημείωσε ότι η πραγματικότητα στη Ρώμη είναι πολύπλοκη, με την εισαγγελία να υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Παράλληλα, η Ilaria Calò, επικεφαλής της Επαρχιακής Διεύθυνσης Αντιμαφίας, τόνισε πως η αλβανική μαφία έχει αναβαθμίσει τη δράση της, μετατρεπόμενη σε διεθνή διαμεσολαβητή ναρκωτικών στη Ρώμη, ενώ οι Κινέζοι εγκληματίες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ξέπλυμα χρήματος.

Ο Lo Voi προειδοποίησε για τις φιλοδοξίες της μαφίας σχετικά με τα χρήματα από τα προγράμματα Pnrr και Jubilee, επισημαίνοντας την στενή σχέση μεταξύ του ρωμαϊκού εγκλήματος και ορισμένων πολιτικών κύκλων. Αυτό το σενάριο απαιτεί περαιτέρω διερευνητικούς ελέγχους, καθώς η συνεργασία εγκληματικών και πολιτικών τομέων θα μπορούσε να ενισχύσει τη μαφία.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η μαφία συνεχίζει να δραστηριοποιείται έντονα στη Ρώμη και στις επαρχίες του Λάτσιο, επενδύοντας παράνομα χρήματα σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως κατασκευές, ξενοδοχεία, υπηρεσίες και logistics. Ανέφερε επίσης τον κίνδυνο ότι τα κεφάλαια από το Pnrr και το Jubilee θα μπορούσαν να προσελκύσουν την όρεξη των μαφιόζων, οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν καθαρά πρόσωπα για να αποκρύψουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου