Διαγωνισμός ύψους 390 εκατ. ευρώ από την αλβανική κυβέρνηση για το νέο εμπορικό λιμάνι στο Δυρράχιο

Διαγωνισμός ύψους 390 εκατ. ευρώ από την αλβανική κυβέρνηση για το νέο εμπορικό λιμάνι στο Δυρράχιο

Η αλβανική κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει σύντομα διαγωνισμό ύψους 390 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του νέου εμπορικού λιμανιού στο Δυρράχιο. Η Λιμενική Αρχή ανακοίνωσε τη διαδικασία και τα οικονομικά στοιχεία της σύμβασης στο μητρώο προβλέψεων του Οργανισμού Προμηθειών.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι το οριακό ταμείο του διαγωνισμού διαμορφώνεται στα 39,3 δισ. λεκ χωρίς ΦΠΑ, περίπου 393 εκατ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία. Η Λιμενική Αρχή θα ενημερωθεί για τη διαδικασία από την ολλανδική εταιρεία Royal Haskoning. Πρόσφατα, η Αρχή Λιμένων Δυρραχίου (APD) υπέγραψε σύμβαση 12 εκατ. ευρώ με την ολλανδική εταιρεία για παροχή συμβουλών και επίβλεψη στην κατασκευή του νέου λιμανιού.

Αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση της κατασκευής του νέου λιμανιού φορτίου στην περιοχή του Porto Romano. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει το νέο εμπορικό λιμάνι, αποσύροντας το υπάρχον λιμάνι του Δυρραχίου για να δώσει τη γη στην αραβική εταιρεία Eagle Hills για την κατασκευή λιμανιού για γιοτ και οικιστικών συγκροτημάτων.

Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς στην ιστορία της Αλβανίας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παραχώρησε 86 εκτάρια γης σε ιδιωτική εταιρεία και υποχρεώνει τους Αλβανούς πολίτες να πληρώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του νέου λιμανιού μετά την καταστροφή του υπάρχοντος στο Δυρράχιο.

Σύμφωνα με το μητρώο προβλέψεων, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου λιμανιού θα ανοίξει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

...

Porto Romano: Μία χωματερή, 16 εκατομμύρια και πολλά ερωτήματα

Η De Mare S.R.L., μια μικρή εταιρεία με έδρα το Moliterno di Potenza, βρέθηκε στο επίκεντρο μίας ιστορίας που συνδυάζει τραγωδία και επιχειρηματική επιτυχία. Η μοίρα της εταιρείας συνδέθηκε άμεσα με τ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου