Αλβανία: Οριστική απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο για την έκδοση πρώην μέλους του UÇK στη Χάγη

Αλβανία: Οριστική απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο για την έκδοση πρώην μέλους του UÇK στη Χάγη

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Αλβανία αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών για την έκδοση του Dritan Goxhaj. Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα της έκδοσης του Goxhaj στο Ειδικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου.

Η Εισαγγελία Εφετών προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης του Εφετείου που είχε αρνηθεί την έκδοση του Goxhaj, ζητώντας εκ νέου την έκδοσή του στο Κοσσυφοπέδιο.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ο Goxhaj συνελήφθη από την Αστυνομία των Τιράνων με εντολή του Δικαστηρίου για λόγους έκδοσης. Η δικαστική του διαδικασία διήρκεσε πάνω από 70 ημέρες, με το Εφετείο να αποφασίζει τελικά να μην εκδώσει τον Goxhaj, κρίνοντας τη σύλληψή του παράνομη.

Ο Dritan Goxhaj κέρδισε τη μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα έφεσης. Ως αποτέλεσμα, ο πρώην στρατιώτης του UCK δεν θα εκδοθεί στη Χάγη για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του Ειδικού Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου.

...

Πρώην μέλος του UCK καταγγέλλει στο SPAK τον Αλβανό Υπουργό Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας

Το πρώην μέλος του UCK, Dritan Goxhaj, κατήγγειλε χθες στο SPAK τον υπουργό Δικαιοσύνης Ulsi Manja για κατάχρηση εξουσίας. Η εν λόγω καταγγελία έγινε σε σχέση με τις διαδικασίες και την αποδοχή των αι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου