Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος Φοινίκης

Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος Φοινίκης

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα ολοκλήρωσε την προανάκριση και έστειλε για δίκη τη δικογραφία για τον πρώην δήμαρχο Φοινίκης και τους τέσσερις υφισταμένους του.

Οι κατηγορούμενοι είναι:

- Λεωνίδας Χρήστος (πρώην δήμαρχος του Δήμου Φοίνικος)

- Florian Peri (Προϊστάμενος της Μονάδας Προμηθειών)

- Stavro Cavo (μέλος της Μονάδας Προμηθειών και της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών)

- Lefteria Mekshi (μέλος της Μονάδας Προμηθειών και της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών)

- Λευτέρης Καραγιάννης (δικηγόρος και ειδικός προμηθειών στον Δήμο Φοινίκης)

Οι κατηγορίες αφορούν παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, που προβλέπεται από τα άρθρα 248 και 25 του Ποινικού Κώδικα.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι κατά την περίοδο 2017-2019, στον Δήμο Φοινίκης πραγματοποιήθηκαν αρκετές διαδικασίες προμηθειών με πλασματικό τρόπο και κατά παράβαση του Νόμου περί Δημοσίων Συμβάσεων. Από τα στοιχεία, προκύπτει ότι η διαδικασία σύνταξης και διάθεσης των τευχών του διαγωνισμού και η αξιολόγηση των προσφορών πραγματοποιήθηκε κυρίως από τους Florian Peri και Stavro Cavo, και όχι από τα μέλη της Μονάδας Προμηθειών και της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών που ήταν ορισμένα.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών δήλωσαν ότι δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες προμήθειας και ότι δεν είχαν καμία γνώση των διαδικασιών αυτών. Αποδείχθηκε ότι η αξιολόγηση των προσφορών πραγματοποιήθηκε από τον Florian Peri χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον Δήμο Τιράνων ή εταιρείες που ανήκαν σε μέλη της οικογένειάς του.

Οι παράνομες ενέργειες αυτές οδήγησαν σε οικονομική ζημιά λόγω των διαφορών στις προσφορές, καθώς και σε κατάχρηση των νόμιμων καθηκόντων τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου