Πρώην δικαστής στο Ελμπασάν έλαβε 11.000€ από εγκληματική οργάνωση

Πρώην δικαστής στο Ελμπασάν έλαβε 11.000€ από εγκληματική οργάνωση

Η πρώην δικαστής του Ελμπασάν, Pajtime Fetahu, εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς, κατηγορούμενη από την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) για αποδοχή χρημάτων και δώρων από εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι έλαβε 11.000 ευρώ και ένα χρυσό νόμισμα ως αντάλλαγμα για δικαστικές αποφάσεις που ευνόησαν την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν είχε άμεση επικοινωνία με τα μέλη της εγκληματικής ομάδας μέσω της εφαρμογής "Sky", οι αρχές χρησιμοποίησαν τις επικοινωνίες άλλων μελών για να στoιχειοθετήσουν την κατηγορία εναντίον της.

Η υπόθεση εστιάζεται κυρίως στη συνεργασία της Fetahu με τον Arzen Mama, μέλος της οργάνωσης "Çopja", ο οποίος φέρεται να ενεργούσε ως μεσολαβητής μεταξύ της δικαστού και άλλων μελών της οργάνωσης, όπως ο Mikael Kamami. Μέσω του Mama, η Fetahu φέρεται να έλαβε πληροφορίες και εντολές από την οργάνωση και σε αντάλλαγμα παρείχε πληροφορίες σχετικά με τις δικαστικές της αποφάσεις, όπως αυτές που αφορούσαν τη σύλληψη του Erjon Alibej, ενός άλλου μέλους της ομάδας.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που καταγράφηκαν, η Fetahu φέρεται να είχε στενές σχέσεις με την οργάνωση και να είχε βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, της ζητήθηκε να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ του Ervis Daka και του Altin Kamami, μέλη της ομάδας "Çopja". Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι η ίδια είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενα μέτρα σύλληψης κατά του Mikael Kamami και άλλων μελών της ομάδας.

Η Fetahu κατηγορείται επίσης ότι έδωσε πληροφορίες στην ομάδα σχετικά με έρευνες που διενεργούνταν για διάφορες υποθέσεις, όπως η δολοφονία του Emiljano Ramazani και του Regis Runaj. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι είχε πληροφορίες για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που συνδέονταν με τη δολοφονία του Ramazani, και ενημέρωσε την οργάνωση ότι ένα από τα μέλη της, ο "Vis Korçari", δεν εμπλεκόταν στην υπόθεση.

Η υπόθεση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Fetahu φέρεται να διατηρούσε άμεση επαφή με την εγκληματική οργάνωση, συμμετέχοντας σε συναντήσεις και ανταλλάσσοντας πληροφορίες που αφορούσαν εγκληματικές ενέργειες. Σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις αρχές, η δικαστής λάμβανε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες της, και ο ρόλος της στην ομάδα ήταν καθοριστικός για τη διασφάλιση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της υπόθεσης είναι η σχέση της Fetahu με τον Arzen Mama, ο οποίος φέρεται να της μετέφερε εντολές από την οργάνωση και να της παρείχε πληροφορίες σχετικά με διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες. Ο Mama φαίνεται να έπαιξε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς μέσω των συνομιλιών του με άλλα μέλη της οργάνωσης και της δικαστού, αποκαλύπτεται η συνεργασία μεταξύ τους.

Η έρευνα τoυ SPAK έχει επίσης αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Ardjan Çollaku και του Lulzim Bitri, δύο μελών της ομάδας, καθώς και για τις ενέργειες της οργάνωσης για την κάλυψη των εγκλημάτων τους. Η Fetahu φέρεται να ήταν ενημερωμένη για πολλές από αυτές τις ενέργειες και να παρείχε νομική βοήθεια στα μέλη της ομάδας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου